تهران

معرفی مکان های مذهبی – گردشگری تهران که باید حتما به آن سری بزنید

با خود فکر می‌کردم دو قرن پیش، شاید اسم تهران را هم بیشتر افراد نشنیده بودند، پس تراکم زیاد مکان های مذهبی تهران چه دلیلی می‌تواند داشته باشد؟ شاید روستاهای کوچک و بزرگ کوهپایه‌های جنوبی البرز، که حالا همه در کلانشهر تهران جای گرفته‌اند، هر یک برای خود دارای مردمانی مذهبی بوده‌اند که از قرن‌ها پیش مکان‌های مذهبی تهران را با هزینه‌های شخصی مراقبت کرده‌اند.

از سوی دیگر تهران در کنار شهر مهم و تاریخی ری قرار داشته است که مکان‌های مذهبی زیادی دارد. پس از پایتخت شدن تهران هم که از همه سوی ایران و کشورهای دیگر، جمعیت به سوی تهران سرازیر شد، هر قومی مکان مذهبی دین خود را بنا کرد و از آن پس همه در حفظ مکان های مذهبی تهران کوشیده‌اند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سفرهای سیاحتی را بخوانید. در هر صورت شاید برای یک روز گردش در تهران دیدن از بعضی مکان‌های مذهبی پیشنهاد خوبی باشد.

حرم شاه عبدالعظیم حسنی ، نگین شهر ری

شهری که بسیار پیش‌تر از تهران مرکز سیاسی مهمی در کشور بوده است. حرم شاه عبدالعظیم حسنی که محلی‌ها به آن شابدلعظیم می‌گویند یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین مکان ‌های مذهبی تهران است. حرمی که حتی در مواقعی غیر از مناسبت‌های مذهبی باز هم زائران بسیاری را به خود جذب می‌کند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سفر های زیارتی به چه منظور انجام میشود را بخوانید.

حرم شاه عبدالعظیم حسنی در تهران

بنای نخستین این آرامگاه به قرن سوم هجری باز می‌گردد اما بنای اصلی به دوره ایلخانی، صفوی و سپس قاجار نسبت داده می‌شود. چند اثر تاریخی مانند درب‌ها و کتیبه‌های چوبی مربوط به قرن هشتم و نهم هجری، آینه‌کاری‌ها و کاشی‌کاری‌های زیبا و گنبد طلای فوق‌العاده حرم به جذابیت بیشتر این مکان مذهبی می‌افزاید. علاوه بر این در قسمت شمال شرقی صحن حرم حضرت عبدالعظیم، حرم امامزاده طاهر از نوادگان با کرامت امام سجاد (ع) وجود دارد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله جاهای زیارتی اصفهان را بخوانید.

امامزاده قاسم، صمیم در مکان های مذهبی تهران

محله خوش آب و هوای امامزاده قاسم، در نزدیکی تجریش، را شمیرانی‌ها خوب می‌شناسند. امامزاده قاسم که محلی‌ها درباره‌اش روایت‌های حزن‌انگیز زیادی ساخته‌اند، درواقع یکی از نوادگان بزرگوار امام حسن عسگری (ع) است که از شر خلفای عباسی به ارتفاعات نزدیک ری پناه آورده بود و همان‌جا نیز از بین شیعیان رفت. این امامزاده که از قرن سوم هجری در این مکان به خاک سپرده شده است، دارای برجی آجری و هشت ضلعی بوده است. بعدها از زمان دیلمیان تا صفویان و بیشتر در دوران قاجار پادشاهان این امامزاده را توسعه د اده‌اند.

امامزاده قاسم، صمیم در مکان های مذهبی تهران

متأسفانه این روزها در قالب طرح‌های نوسازی، در حیاط و بخش‌هایی از بقعه، تغییرات زیادی صورت داده‌اند که شکل و بافت قدیمی این امامزاده را دستخوش تغییر کرده است. اما هنوز هم می‌توان لحظاتی را از دنیای شلوغ و مدرن اطراف به دل امامزاده قاسم باصفا پناه آورد و راز و نیاز کرد. دسترسی به امامزاده قاسم بسیار راحت است. کافی است کنار مترو تجریش سوار تاکسی‌های امام زاده قاسم شویم.

امامزاده صالح، زیارتگاه برادر امام رضا (ع)

از زیباترین و معروف‌ترین مکان ‌های مذهبی تهران، امامزاده صالح واقع در ضلع جنوب شرقی میدان تجریش است. حرم فرزند امام موسی کاظم (ع) و برادر امام رضا(ع) که پس از اطلاع از ولیعهدی امام رضا(ع) به ایران آمد. پس از شهادت امام رضا (ع) او را نیز که در شهر ری اقامت داشت در حوالی تجریش به شهادت رساندند. حرم امامزاده صالح از سال‌ها پیش مورد توجه و علاقه مردم تهران بوده است و زائران بسیاری دارد.

امامزاده صالح، زیارتگاه برادر امام رضا (ع)

از سال ۷۴ نیز با توجه به تعداد زیاد زائران حرم طرح توسعه امامزاده صالح آغاز شده است. در حیاط و اطراف صحن امامزاده هم چند شهید گمنام و افراد مشهور زیادی از جمله شهید مجید شهریاری، طاهره صفارزاده، حسن پیرنیا، سید محمد تدین و… به خاک سپرده شده‌اند. وقتی به امامزاده صالح رفتید، در کنار لذت بردن از فضای معنوی و زیبای امامزاده، می‌توانید به بازار سنتی تجریش هم سری بزنید. در بازار تجریش انواع سوغات‌های سنتی را در کنار میوه‌های تازه‌ای که در تره‌بارهای معمولی یافت نمی‌شود پیدا می‌کنید.

مسجد جامع تهران، قدیمی‌ترین مسجد تهران

یکی از مقاصد همیشگی کسانی که به تهران‌گردی می‌روند بازار تهران است. مسجد جامع یا مسجد عتیق تهران هم در بافت بازار تهران قرار دارد و قدیمی‌ترین مسجد تهران تلقی می‌شود.این مسجد که پیش از انقلاب تنها مسجد جامع تهران بوده است قدمتی هزار ساله دارد که در طی قرن‌ها بخش‌هایی به آن اضافه شده است. آثار ملی به ثبت رسیده مسجد عتیق به دوره‌های آل بویه، صفویه، قاجار و … باز می‌گردد.

مسجد جامع تهران، قدیمی‌ترین مسجد تهران

حتی جوان‌ترین شبستان این مسجد هم سابقه‌ای ۷۰ ساله دارد. این مسجد دارای کتابخانه‌ای بزرگ نیز هست. مسجد عتیق به خاطر قرار داشتن در قلب تهران همواره شاهد تغییر و تحولات سیاسی و اجتماعی تهران بوده است و بسیاری از آیین‌ها در تهران در این مسجد پایه‌گذاری شده است. در هر حال مسجد عتیق یکی از مکان های مذهبی تهران است که بازدید از آن را نباید از دست بدهید.

امامزاده داوود، زیارت و تفریح در آب و هوایی خوش

اگر دلتان می‌خواهد در کنار زیارت، روزی پر خاطره را در منطقه‌ای خوش آب و هوا تجربه کنید، پیشنهاد ما زیارت امامزاده داوود است. حرم امامزاده داوود، یکی از نوادگان زاهد و بزرگوار امام حسن مجتبی، در منطقه خوش آب و هوای کن، یکی از معروف‌ترین مکان های مذهبی تهران است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله جاهای لاکچری مشهد را مطالعه کنید.ساختمان این امامزاده، که مربوط به دوران صفویه و قاجار است، از دو مسجد تشکیل شده است که به بقعه امامزاده در قسمت میانی منتهی می‌شود. راه‌های دسترسی به امامزاده داوود که در دل منطقه کوهستانی کن واقع شده است از قدیم‌الایام بسیار سخت بوده است.

امامزاده داوود، زیارت و تفریح در آب و هوایی خوش

این روزها هم با وجود فراهم کردن مسیری آسفالته تا نزدیکی امامزاده داوود، زائران باید بیش از یک ربع در سربالایی پیاده‌روی کنند تا به امامزاده برسند. که البته این کوهپیمایی‌ها خود لذت زیارت امامزاده داوود را بیشتر می‌کند و یکی از ویژگی‌های دلپذیر زیارت این امامزاده شده است. در کنار این امامزاده بازارچه‌ای هم وجود دارد که حال عشق خریدها را حسابی جا می‌آورد. یک شهربازی هیجان‌انگیز هم بر روی کوه‌های طول مسیر پیاده روی وجود دارد که بازی در آن حتی برای بزرگترها هم می‌تواند جذاب باشد.

سخن پایانی

شما دراین مقاله با مکان های مذهبی – گردشگری تهران آشنا دید.همچنین از تاریخچه ی آنها آگاه شدید .اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

پیشنهاد ما به شما

بهترین آژانس های هواپیمایی و مسافرتی در شیراز

امروزه رفتن به سفر حال و هوای متفاوتی نسبت به گذشته دارد. آژانس های هواپیمایی …

دیدگاهتان را بنویسید