بوکان

در سفر به بوکان از کجا دیدن کنیم؟

بوکان، یکی از شهرهای تاریخی و زیبای استان آذربایجان غربی محسوب می‌شود که در جنوب این استان قرار گرفته است و به‌دلیل آب و هوای مطلوب در فصول گرم سال، جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی و نیز میهمان‌نوازی مردم محلی، میزبان جمع زیادی از گردشگران و مسافران سراسر کشور، به‌ویژه در روزهای دلنشین و مطبوع بهاری است.

تاریخچه شهر بوکان:

روایات متعددی در مورد وجه تسمیه این شهر به بوکان، وجود دارد. برخی معتقدند که در زبان فارسی، «بو» به‌معنای سرزمین و «کان» نیز به‌معنای معدن است. به همین دلیل بوکان یعنی «سرزمین معادن»؛ اما به گویش مردم این شهر و بیشتر کردزبان‌ها، «بُوکان»، تلفظ می‌شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای سفر به بندر انزلی را بخوانید.

تاریخچه شهر بوکان

شاید این نظریه به‌دلیل قرارگیری این شهر در مسیر عبور کاروان عروسی روستاییان به این نام شهرت یافته است.اما نظریه‌ای بسیار قدیمی و متعلق به دوران «تمدن مانایان» است که نام این شهرستان را «سرزمین خدایان» معنا می‌کند. جالب است بدانید که در باب نام بوکان، اختلاف نظرهای بسیاری در بین مورخان و مولفان نیز به وجود آمده است.

۱. پارک ساحلی بوکان.

شهر بازی، میدانی بزرگ برای ورزش، پیست اسکیت و درختزارهای وسیع در این پارک ساحلی، از ویژگی‌های مطلوب آن است که به مکانی دوست‌داشتنی برای تفریح خانواده‌های محلی و دیگر مسافران تبدیل شده است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله محبوب‌‌ترین جاهای دیدنی ایران را بخوانید.

پارک ساحلی

۲. آرامگاه سرداران مکریدر چوبی و نمای آجری آرامگاه سردار مکری

بنایی تاریخی و متعلق به حکومت قاجاریان که در گویش کردی به «گومبه‌زی سردار» شهرت دارد.این مقبره متشکل از حیاطی کوچک، مقبره‌ای مستطیلی شکر، گنبدی مرکزی با الگوی چلیپا در مرکز، ایوانی با دو ستون سنگی و شاه‌نشین و نیز دو دهلیز در طرفین است.

به اینجا سفر کرده‌اید؟
آشنایی با آبشار های لرستان و معرفی زیباترین آبشار های لرستان

۳. مسجد جامع بوکان

یکی از عمارات تاریخی شهرستان بوکان، بنایی است قدیمی که در سال ۱۳۱۰ هجری قمری، به دستور «علی اصفهانی»، احداث شد. سپس در سال ۱۳۴۵ بر وسعت مسجد افزوده و چهار گنبد و سه ستون دیگر به آن اضافه شد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کویر مرنجاب کجاست را بخوانید.

۴. دریاچه سد بوکان

یکی از معروف‌ترین مناطق گردشگری و تفریحی در شهرستان بوکان، «دریاچه سد بوکان» است که عنوان یکی از مناطق نمونه‌ گردشگری استان آذربایجان غربی را به خود اختصاص داده است.

۴. دریاچه سد بوکان

سدی خاکی که در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی این شهرستان قرار گرفته و گرداگرد آن را دشت‌های سرسبز، زیبا و استپی فراگرفته است. جالب است بدانید که نام نخست این جاذبه‌ گردشگری، «کوروش کبیر» بوده است که به نام «شهید کاظمی» تغییر یافته است.

۵. قلعه سردار بوکان

«قلعه سردار» یا «آرگ بوکان»، یکی از عمارات تاریخی و جاهای دیدنی آذربایجان غربی است که قدمت آن به قرن ۱۹ میلادی و مقارن با حکومت «ناصرالدین شاه قاجار»، بازمی‌گردد.

6. مسجد روستای حمامیان

«مسجد روستای حمامیان»، از دیگر جاذبه‌های مذهبی در شهرستان بوکان است که در یکی از روستاهای این شهرستان به نام «حمامیان»، قرار دارد.

مسجد روستای حمامیان

۷. منطقه شکار ممنوع سه‌کانیان

در ۱۵ کیلومتری شمال شرقی بوکان، در محور بوکان به میاندوآب، یکی از دیدنی‌های طبیعی و فوق‌العاده‌ استان آذربایجان غربی قرار گرفته است که به «منطقه‌ شکار ممنوع سه‌کانیان»، شهرت یافته است.این دشت، برخوردار از پنج روستا با نام‌های «سه‌کانیان»، «کانی علی گرده»، «کانی سور»، «ارمنی بلاغی» و «کانی قلا» است و می‌توان آن را زیستگاه نوعی پرنده‌ کمیاب به نام «میش‌مرغ» که بزرگ‌ترین پرنده‌ کشور لقب گرفته است، معرفی کرد.

به اینجا سفر کرده‌اید؟
دریاچه چیتگر کجاست؟ بررسی و معرفی امکانات تفریحی دریاچه چیتگر

۸. خانقاه شیخ شمس‌الدین برهانی

«شمس‌الدین برهانی»، یکی از شیوخ مشهور نقش‌بندی است که در قرن ۱۴ هجری قمری زیسته است. وی در سال ۱۳۲۵ هجری قمری چشم از جهان فرو بست و در خانقاه خود، به خاک سپرده شد.

خانقاه شیخ شمس‌الدین برهانی بوکان

۹. تپه باستانی قلایچی بوکان

«تپه‌‌ باستانی قلایچی» در ۱۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان بوکان و در روستایی به همین نام قرار دارد.آجرهایی به‌شکل صلیب و منقوش، از نخستین آثاری است که در این منطقه کشف شده است. در کاوش‌هایی که مجددا در این منطقه از استان آذربایجان غربی صورت گرفته است، آثاری همچون معبد مرکزی برج‌ها، دیوارهای آن، حیاط سنگ‌فرش شده، پله‌های متصل به حیاط، چند اتاق اندود شده با گل اخری و نقاشی‌هایی به رنگ سیاه، آبی و آجرهایی که با موضوعات انسانی، هندسی و گیاهی منقوش شده، به‌دست آمده است.

۱۰. غار دوکچی بوکان

«غار دوکچی» یکی از زیباترین و شگفت‌انگیزترین غارهای کشور است که در ۱۴ کیلومتری از شمال شرقی شهرستان بوکان قرار دارد. این پدیده‌ طبیعی دارای ارتفاعی بالغ بر ۱۷۲۰ متر از سطح دریا و دهانه‌ای به قطر یک متر در ۶۰ سانتی‌متر است.

 غار دوکچی بوکان

از ویژگی‌های بارز و قابل‌توجه این غار شگفت‌انگیز وجود دو چکیده‌ عظیم و غول‌پیکر است که هر بیننده در نگاه اول، آن‌ها را همانند سرباز و محافظ غار، می‌پندارد. چکیده‌هایی به بلندای ۱۲ متر و قطری بالغ بر ۶ متر که بسیار زیبا و منحصربه‌فرد است.

صنایع دستی بوکان

قالی بافی

قالی بافی بوکان به سبک سنتی در اندازه های پشتی و کناره و در طرحهای 3 ترنج- هراتی- و سایر طرحهای کردی افشار و… تولید می شوند طرح قالی های بافت بوکان همانند اکثر قالی های کردی انتزاعی هستند نقوش موجود در بافته ها مستقیماً از عوامل طبیعی مانند کوه- رود- درخت- آتش و… الهام گرفته شده اند. رنگهای مورد استفاده در آنها همان رنگهای تند و درخشان مناطق کردنشین است.

به اینجا سفر کرده‌اید؟
آشنایی با معروف‌ترین کلیساهای ایران

سجاده بافی

همانند سایر مسلمانان اهل تسنن که مقید به نماز خواندن روی سجاده مخصوص بخاطر تأمین طهارت مکان عبادت هستند اهالی بوکان نیز به تولید انواع سجاده از نوع جاجیم و گلیم با طرحهای ساده یا طرحهائی مخصوص (شبیه طرح محراب) اشتغال دارند این دست بافته بدلیل کوچکی و سبکب براحتی توسط نمازگذار قابل حمل است.

سجاده بافی بوکان

پارچه بافی

بدلیل علاقه اقوام کرد به حفظ سنن و آداب و رسوم سنتی خود و پیروی از هویت فرهنگی خاصی که به آن پایبند هستند تولید پارچه مخصوص لباس کردی که “بوزو” نامیده می شود توسط دستگاههای پارچه بافی معمول است روش کار بدین صورت است که استاد کار پس از دریافت پشم ریسیده شده و گرفتن سفارش اقدام به چله کشی و ماسوره پیچی نخ ها نموده و با توجه به ابعاد محصول مورد سفارش و نوع بافت آن از شانه های مختلفی استفاده می نماید.

حصیربافی

بافت حصیر با ساقه گندم و جو که قبلاً خیس و انعطاف پذیر شده است توسط دست وبدون استفاده از ابزارخاصی از سایر محصولات صنایع دستی این منطقه است حصیر تولید شده مصارف مختلفی از قبیل زیرانداز- پرده سایه بان و تزئین دارد.

حصیربافی

سوغات بوکان

سوغات بوکان از آن دسته سوغاتی هایی است که در بین تمام ایرانی ها از محبوبیت خاصی برخوردار است.
برخی از سوغاتی های این شهر زیبا:

  • کلوچه‌های محلی
  • بامیه
  • ترشی محلی
سوغات بوکان

سخن پایانی

شما در این مقاله با مکان های دیدنی شهر بوکان آشنا شدید.همچنین از جاذبه هاو مسیر آن ها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تادر اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

به اینجا سفر کرده‌اید؟
معرفی 15 مورد از جاهای دیدنی و جذاب شیراز در شب

پیشنهاد ما به شما

هتل های ارزان اردبیل را بشناسید

آیا دوست دارید در یکی از هتل های ارزان اردبیل اقامت کنید که هم با …

دیدگاهتان را بنویسید